Reacties van klanten

ervaringen

"In de periode september 2019 t/m december 2019 heb ik bij Monique een traject gevolgd. Mijn probleem was dat ik al enige jaren 'te vroeg' wakker was. Op een plezierige manier heeft zij mij allerlei goede tips gegeven en mijn slaappatroon geanalyseerd. Daardoor heb ik inzicht gekregen in zaken die mijn slaap op een positieve manier kunnen verbeteren. Onder andere kwam daar ook met enige regelmaat mijn voedingspatroon ter sprake.
Tijdens het traject was er al progressie merkbaar, maar ruim een half jaar verder merk ik dat ik door alle adviezen van Monique met sprongen vooruit ben gegaan. Gemiddeld slaap ik nu drie kwartier meer per nacht en dat is voor mij een enorme winst, waardoor ik veel meer energie heb gedurende de dag.
Iedereen met slaapproblemen kan ik Praktijk Kremer dan ook van harte aanbevelen! Monique, heel veel dank voor alles."

Evert Janse, 63 jaar, was de laatste jaren veel te vroeg wakker

"Ik dacht dat ik niet zoveel slaap nodig had, kon prima functioneren en sliep regelmatig ‘bij’. Maar twee jaar geleden lukt dat slaap inhalen niet meer en ik merkte dat mijn energie ook minder werd. Vroeger naar bed, meer koffie, helemaal geen koffie meer, het hielp niet. Mijn nachten werden steeds korter. Ik ging steeds meer afspraken uit de weg en mijn dag aanpassen op mijn slechte nachten. Monique heeft uitgebreid naar mijn ‘slaap- en waakgewoontes’ gekeken en voor mij een advies opgesteld waarmee ik aan de slag gegaan ben. En door de uitleg achter de adviezen was het voor mij makkelijk om het roer om te gooien. Ik heb weer een goede nachtrust en leef ook veel gezonder.
Dank Monique, dat je deze eigenwijze man op het goede spoor gezet hebt."

Frank, 49 jaar, sinds twee jaar serieuze slaapproblemen, nu weer normaal slaappatroon

"Na vele jaren slecht slapen en alles geprobeerd te hebben, was ik het vertrouwen dat het ooit beter zou worden helemaal kwijt. Ik had inmiddels slaapmedicatie gevonden waarmee ik redelijk sliep en had besloten dat ik dit dan maar moest blijven slikken. Toen mij vanuit een re-integratietraject werd aangeboden om het basistraject bij Monique te volgen was ik in eerste instantie dan ook sceptisch; ik kende alle 'trucjes' al, maar besloot het toch te doen. Dit was de beste keuze die ik had kunnen maken. Monique heeft er met haar persoonlijke plan op maat, haar kennis en veelomvattende traject voor gezorgd dat ik weer slaap en het vertrouwen weer terug heb. En wanneer ik een nachtje niet goed slaap heb ik nu de kennis en tools in handen die ervoor zorgen dat mijn slaapritme snel weer hersteld. Ik had hier niet van durven dromen en ben Monique dan ook heel erg dankbaar!"

vrouw, 37 jaar, geen slaapmedicatie meer nodig, terug naar een gezonde slaap

"Vanaf mijn dertigste heb ik gedoe gehad met slapen. Moeilijk inslapen, niet goed doorslapen, te vroeg wakker worden enzovoort.
Slapeloosheid is een eenzaam probleem, 's nachts als het donker en stil is. Je wilt graag slapen omdat je de volgende dag .......
Iedereen om je heen slaapt lekker (denk je) maar jij ligt te woelen en te draaien. En vaak begint dan ook het malen.
Ik had me er min of meer bij neergelegd temeer omdat slapeloosheid in mijn familie veel voorkomt.
Inmiddels heb ik een traject met Monique gevolgd en gaat het slapen stukken beter.
Zo goed zelfs dat ik er bijna niet meer mee bezig ben. De jarenlange vicieuze cirkel is doorbroken.
Veel dank hiervoor Monique!"

Ankie Boomstra, 60 jaar, had 30 jaar 'gedoe' met slapen

"Na een traject bij Monique van drie maanden heb ik weer meer energie en slaap ik beter. Ik had vooral last van wakker liggen 's nachts en rusteloze benen. Dit laatste is ook zo goed als over en dat terwijl ik hier bijna zware medicatie voor was gaan slikken. Door een gezond ritme en goede voeding heb ik aanspraak gemaakt op mijn zelfhelend vermogen en dit geeft vertrouwen! De regelmatige contacten met Monique waren voor mij de stok achter de deur om ermee bezig te blijven. En het resultaat loont, ik ben ook nog eens behoorlijk afgevallen. Alle verandering kost tijd en gaat met vallen en opstaan, maar hier heb ik de rest van mijn leven wat aan. Bedankt Monique voor alle tips en adviezen!"

vrouw, 34 jaar, had slaap-, energie- en RLS-klachten ontwikkeld tijdens burn out

"Een gouden advies over mijn slaappatroon, met een harde reset daarvan, heeft ervoor gezorgd dat ik van 3-4 uur naar 7-8 uur slaap gegaan ben! Ik heb mijn energie en leven weer terug! Dank ☺"


Man, 47 jaar, wetenschapper, had in 3 jaar tijd chronische slapeloosheid ontwikkeld

"Nooit gedacht dat ik mijn slaapgedoe de wereld uit zou kunnen helpen! Ik kwam nogal sceptisch bij je, want ik deed toch alles al wat je maar kunt doen om goed te slapen. Wat zou ik in hemelsnaam nog kunnen verbeteren. Maar ik deed dus toch ook nog verkeerde dingen en was er veel teveel mee bezig. Zo fijn, dat je alles met mij hebt doorgenomen tot mijn eten aan toe.

Mijn slaap is nu ook na 3 maanden nog helemaal OK. Een heel enkele keer heb ik nog een slechte nacht, maar ik weet nu dat dat weer goedkomt en ik heb het vertrouwen erin dat dat ook zo blijft. En anders weet ik mijn valkuilen :-).

Maar waar ik ook heel blij mee ben (misschien nog wel blijer) is dat ik eindelijk weer afval. Het nieuwe eten waar je me naar op weg geholpen hebt werkt echt! Zo raar om geen trek meer te hebben in mijn favoriete boterhammen met hagelslag en chips. Ik ben nog steeds aan het afvallen. Jaahaa, ik hoor je zeggen, langzaam! Doe ik.
Ik voel me weer helemaal prima, ben superblij. Nogmaals dank Monique!!!"

Vrouw, 35 jaar, zzp'er, had in 4 jaar tijd verstoord slaappatroon ontwikkeld

"Een aantal jaren geleden ben ik door de overgang slechter gaan slapen. Op een gegeven moment raakte ik in een negatieve vicieuze cirkel, omdat ik  ook bang werd om niet te kunnen slapen (angst om de angst). Ik heb daardoor wel een paar jaar afwisselend heel weinig geslapen met perioden van 3 tot 4 uur gemiddeld per nacht. Door de praktische benadering middels psychoeducatie (goede uitleg), de tips, handvaten,  the do’s and don’ts verminderde mijn angst en heb ik al weer een tijd lang een gezonde slaap. Ik heb nog wel zo nu en dan een slechte nacht maar door de geruststellende tips die ik heb meegekregen hoor ik haar praten in mijn gedachtes. Ik raak niet meer in paniek en de slaap herstelt zich weer meestal snel.

Ik heb 3 gesprekken met Monique gehad en heb deze als zeer prettig en waardevol ervaren."

Vrouw, 57 jaar, onderneemster, had chronische slapeloosheid ontwikkeld tijdens overgang

"Na jarenlang slecht slapen, wat resulteerde in een hardnekkige slaapstoornis,
slaap ik tegenwoordig dankzij de begeleiding van Monique weer prima."

Nathalie, 47 jaar, had jaren last van chronische slapeloosheid

"Wat vooral voor mij belangrijk was dat je het echt over mij had en niet zoals bij het slaapcentrum alleen via protocol praatte en adviseerde. Het belang van de dingen overdag voor de nacht, de goede uitleg daarbij waarom dat zo werkt. 
De uitleg hoe slaap inelkaar steekt en daarbij de geruststelling dat het weer goed zou komen hielp mij erg. Ook mijn paniek over niet kunnen slapen heb je weg kunnen nemen."

Vrouw, 66 jaar, kunstenaar, had 30 jaar last van slapeloosheid sinds geboorte eerste kind

“Vanaf het begin voelde ik me op mijn gemak. Monique neemt de tijd voor je, is prettig in haar communicatie en ze weet waar ze over praat. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in de processen met betrekking tot slaap en waar mijn verbeterpunten liggen.

Met haar concrete en toepasbare adviezen ben ik aan de slag gegaan en het resultaat was na enkele weken merkbaar en meetbaar met horloge. (Ook al weet ik dat Monique niet gelooft in slaapmeting met een horloge.)

Het was voor mij een stok achter de deur om het, blijvend, anders te gaan doen.
Van lang wakker liggen en midden in de nacht wakker worden ben ik naar makkelijk inslapen en beter doorslapen gegaan. Ik ben ontzettend blij met het resultaat!”

Vrouw, 39 jaar, had 6 jaar slaapproblemen na geboorte kind

"Tijdens mijn Burn-out, die mede veroorzaakt is door slaapproblemen en een laag energieniveau ben ik met Monique in contact gekomen. Monique heeft me als lifestyle coach met als expertise slapen, stap voor stap met behulp van handige tools veel inzicht gegeven in de oorzaken van onder andere mijn slaapproblematiek.

Al tijdens het eerste intake gesprek voelde het zeer vertrouwd om met Monique te spreken. Door concrete handvatten is mijn slaapkwaliteit weer toegenomen. Tijdens iedere sessie was Monique weer enthousiast en goed voorbereidt wat mij weer positief stemde.

Monique stelt de juiste vragen en legt makkelijk verbanden, wat soms zeer confronterend is, maar ook noodzakelijk om bewustwording te creëren. Buiten het slapen hebben we ook aandacht besteedt aan ontspanning, anders en positief denken en voeding, dit alles om mijn energie niveau omhoog te brengen. Ik ben er nog niet, maar met de gegeven tools kan ik verder. Het is een traject geweest waar ik zeer positief op terugkijk!

Monique nogmaals bedankt!"

Erik, 36 jaar, technisch beroep, slaap- en energieproblemen bij burn out