teveel stress?

Coaching stress & herstel

Stress wordt vaak gezien als iets dat je moet vermijden. Maar een juiste portie stress is gezond, het zet ons aan tot actie, het geeft ons focus en daadkracht. Het geeft energie. Een probleem ontstaat pas als je na de stress-situatie niet meer tot herstel komt.

Het beste herstel dat wij kennen is slaap. Maar slaap alleen is vaak niet voldoende om na stress te herstellen. Overdag is het ook nodig op gezette tijden te herstellen. Voortdurend worden we tegenwoordig blootgesteld aan prikkels en geven we onszelf niet meer de tijd om te herstellen of zijn we verleerd hoe we dat moeten doen.

Je lichaam en geest verbruiken energie om stress het hoofd te kunnen bieden. Dat is niet erg als je na afloop de energie maar weer aanvult. Energie heb je namelijk ook nodig om andere functies goed te laten verlopen. Als je niet voldoende kunt herstellen raakt je systeem uit balans. Waardoor je nog slechter met stress om kunt gaan.

lees verder contact

"Wat vooral voor mij belangrijk was dat je het echt over mij had en niet zoals bij het slaapcentrum alleen via protocol praatte en adviseerde. Het belang van de dingen overdag voor de nacht, de goede uitleg daarbij waarom dat zo werkt. 
De uitleg hoe slaap inelkaar steekt en daarbij de geruststelling dat het weer goed zou komen hielp mij erg. Ook mijn paniek over niet kunnen slapen heb je weg kunnen nemen."

Vrouw, 66 jaar, kunstenaar, had 30 jaar last van slapeloosheid sinds geboorte eerste kind