slaapproblemen?

aanpak

voortraject

 • gegevens verzamelen over jouw slaappatroon en leefstijl 
 • slaap- en voedingsdagboekje, uitgebreide intake tijdens persoonlijk gesprek
 • analyse van deze gegevens
 • persoonlijk advies

kennisoverdracht

 • wat is slaap, wat zijn de misverstanden over slaap
 • effect hormoonhuishouding op slaap en gezondheid
 • effect voeding, microbioom, beweging, stress&herstel, licht & bioritme
 • verdere achtergronden van het persoonlijk advies 

persoonlijk advies omzetten naar persoonlijk plan

 • welke aanpassingen kun je doen
 • hoe zijn de nieuwe gewoontes binnen jouw leven in te passen
 • je maakt zelf een haalbaar stappenplan 

aan de slag

 • fase 1: herstel slaappatroon, het kan zijn dat hier een harde ‘reset’ nodig is
 • fase 2: aanleren/inslijpen van nieuwe gewoontes en uitbannen eventuele (slaap)belemmerende gedachtes door middel van cognitieve gedragstherapie, eventueel chrono- of lichttherapie

begeleiding/nazorg

 • tijdens het gehele traject tot twee maanden na het laatste gesprek wekelijks e-mailcontact over voortgang
 • tijdens het traject is het altijd mogelijk tussendoor vragen te stellen, telefonisch of per e-mail
 • evaluatie: telefonisch contact voor afsluiten basistraject

hoe lang duurt een traject?

Hoe lang een traject duurt is afhankelijk van wat jij nodig hebt.

Basistraject:
Een basistraject duurt drie afspraken:

Een intake van ca. 1,5 uur. 

Op basis van deze intake en het bijgehouden slaapdagboek en voedingsdagboek maak ik een analyse en stel ik een advies op. 

Twee afspraken van een uur voor uitleg en uitwerken van een persoonlijk plan.

Na de intake volgen twee gesprekken voor uitleg van de achtergrond van het persoonlijk advies. Naast de uitleg tijdens de gesprekken, waar ik veel tijd voor uittrek, krijg je de informatie op papier mee zodat je het thuis af en toe nog rustig na kunt lezen en het erbij kunt pakken als het weer even nodig is. Met de opgedane kennis en het persoonlijke advies stel je je eigen plan op en ga je daarmee zelf aan de slag.

Zelf aan de slag.

Echte veranderingen van gewoontes bereik je het beste als de nieuwe gewoontes goed in jouw leven passen. Daarbij is het belangrijk dat je niet alles tegelijk en veel te snel wilt aanpassen. Echte verandering vraagt tijd. Daarom is het ook belangrijk dat je zelf het persoonlijk advies uitwerkt naar een voor jou haalbaar stappenplan. Met dit door jou opgestelde plan ga je zelf aan de slag. Zo'n twee maanden lang hebben we wekelijks e-mailcontact (of naar wens telefonisch) om de voortgang door te nemen. Je kunt dan, maar ook altijd tussendoor, vragen stellen. 
Een maand evalueren we, sluiten we het basistraject af en kun je zelf verder met je nieuwe leefstijl.

Intensiever traject:
Er kunnen redenen zijn af te wijken van een basistraject. Bijvoorbeeld bij burn out-klachten, concentratieproblemen, ernstige vermoeidheid, veel (slaap)belemmerende gedachten of problemen op meerdere leefstijlgebieden. Een intensiever traject is dan mogelijk.

Bij burn out-klachten of concentratieproblemen is het ook mogelijk om 'halve' afspraken te maken en over een langere periode verspreid te komen.

Tijdens de coronacrisis kunnen de gesprekken wanneer jij dat wenst ook telefonisch, via videobellen of wandelend in de buitenlucht.

lees verder contact

"Tijdens mijn Burn-out, die mede veroorzaakt is door slaapproblemen en een laag energieniveau ben ik met Monique in contact gekomen. Monique heeft me als lifestyle coach met als expertise slapen, stap voor stap met behulp van handige tools veel inzicht gegeven in de oorzaken van onder andere mijn slaapproblematiek.

Al tijdens het eerste intake gesprek voelde het zeer vertrouwd om met Monique te spreken. Door concrete handvatten is mijn slaapkwaliteit weer toegenomen. Tijdens iedere sessie was Monique weer enthousiast en goed voorbereidt wat mij weer positief stemde.

Monique stelt de juiste vragen en legt makkelijk verbanden, wat soms zeer confronterend is, maar ook noodzakelijk om bewustwording te creëren. Buiten het slapen hebben we ook aandacht besteedt aan ontspanning, anders en positief denken en voeding, dit alles om mijn energie niveau omhoog te brengen. Ik ben er nog niet, maar met de gegeven tools kan ik verder. Het is een traject geweest waar ik zeer positief op terugkijk!

Monique nogmaals bedankt!"

Erik, 36 jaar, technisch beroep, slaap- en energieproblemen bij burn out