voedingsadvies nodig?

geen vulling maar voeding

Voeding moet niet alleen vullen, maar ook voeden. Het lijkt misschien raar, maar ons huidige westerse voedingspatroon zorgt voor ondervoeding. We krijgen te weinig vitamines en mineralen binnen en teveel suikers, verkeerde vetten en stoffen die niet in ons lichaam thuishoren.

Goede voeding is één van de basispijlers onder een goede gezondheid. Zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid. Wanneer we te weinig voedingstoffen binnenkrijgen en teveel loze vulling functioneren we niet optimaal.
Ons westerse voedingspatroon zorgt vaak voor een te sterk wisselende bloedsuikerspiegel en hormoonverstoringen. Dit leidt weer tot welvaartsziekten als obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes.

Ook bij slaapproblemen en stress speelt voeding een rol. Wat je eet, maar ook wanneer je eet, kan van invloed zijn op je slaap. Bij slaapproblemen kijken we dan ook altijd gezamenlijk naar je voedingspatroon.

En ook wanneer je geen slaapproblemen hebt, maar je je geestelijk en lichamelijk fitter wilt voelen wil ik je helpen om het roer om te gooien naar een patroon met lekker eten dat bij jou past en dat ook voor de goede voedingstoffen zorgt.

lees verder contact

"Na een traject bij Monique van drie maanden heb ik weer meer energie en slaap ik beter. Ik had vooral last van wakker liggen 's nachts en rusteloze benen. Dit laatste is ook zo goed als over en dat terwijl ik hier bijna zware medicatie voor was gaan slikken. Door een gezond ritme en goede voeding heb ik aanspraak gemaakt op mijn zelfhelend vermogen en dit geeft vertrouwen! De regelmatige contacten met Monique waren voor mij de stok achter de deur om ermee bezig te blijven. En het resultaat loont, ik ben ook nog eens behoorlijk afgevallen. Alle verandering kost tijd en gaat met vallen en opstaan, maar hier heb ik de rest van mijn leven wat aan. Bedankt Monique voor alle tips en adviezen!"

vrouw, 34 jaar, had slaap-, energie- en RLS-klachten ontwikkeld tijdens burn out