Praktijk Kremer

Monique Kremer

Werkzaam in en rond Groningen vertaal ik, Monique Kremer, vanuit Praktijk Kremer de laatste wetenschappelijke kennis over slaap en leefstijl naar concrete, op de persoon afgestemde adviezen om tot een realistisch plan van aanpak te komen.

Ik ben praktisch en nuchter. Nieuwsgierig, leergierig en oplossingsgericht. Problemen oplossen is mijn kracht en werd bij het coachen mijn valkuil. Ik heb dat om kunnen turnen zodat ik nu anderen kan laten zien hoe ze de regie over hun leven weer kunnen pakken.

Ik heb er veel plezier in om adviezen in een gesprek zó te brengen, dat de persoon die tegenover me zit er echt iets mee kan. En dat diegene daardoor inderdaad zelf weer de regie kan nemen. Als ik daarna zie dat iemand werkelijk zijn slaap en de rest van zijn of haar leven weer op de rit krijgt, geeft me dat veel voldoening. 

Mijn interesse in slaap gaat ver terug. Ook ik heb ervaren dat omstandigheden en leefgewoontes je slaappatroon kunnen verstoren en wat slapeloosheid geestelijk en lichamelijk met je kan doen. Een fascinerend onderwerp. Ik verdiep me dan ook al jaren in de achtergronden van slaap. Eerst naast mijn andere bezigheden, later fulltime. Na mijn rechtenstudie werkte ik een aantal jaren in de reclamesector en runde ik een eigen projectbureau. Daarna was ik ruim twintig jaar algemeen manager in de erfgoedsector. De laatste jaren heb ik mijn kennis over slaap, gezondheid en leefstijl (met name voeding en stress & herstel) steeds verder verdiept.

Na een opleiding tot leefstijlcoach, ontwikkelde ik na specialisatie als slaapdeskundige een aanpak voor slapeloosheid die kijkt naar de persoon zelf en persoonlijke omstandigheden van de slapeloze. Die aanpak staat centraal in mijn praktijk. 

De methode die ik ontwikkelde, is nooit af. Iedere dag komen er meer wetenschappelijke inzichten over slaap en insomnie. Gelukkig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar samenhang van de verschillende leefstijlgebieden. Ik blijf me hierin verdiepen en doe daarnaast doorlopend aan bij- en nascholing. Ik volg alle vakliteratuur en ben bijvoorbeeld lid van de Nederlandse vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek (NSWO) en
Arts en Leefstijl. Ik ga naar alle belangrijke symposia/congressen en bijscholingsdagen over slaap, voeding, leefstijl en coaching.

contact

praktische informatie

lees verder