Praktijk Kremer

Monique Kremer

Vanuit mijn praktijk in Groningen werk ik met mensen voor wie het slapen niet meer vanzelfsprekend is.

Daarbij besteed ik erg veel aandacht aan de achtergrond en omstandigheden van degene die tegenover mij zit. Slaapproblemen kunnen vele oorzaken hebben en de oorzaak én oplossing ligt bij iedereen anders.

Die puzzel maakt het werk voor mij interessant. Nieuwsgierigheid, leergierigheid helpt mij bij het zoeken naar een oplossing. Ik vind het leuk om met de laatste wetenschappelijke kennis over slaap en leefstijl naar concrete, op de persoon afgestemde adviezen te komen. Zodat we samen een realistisch plan van aanpak op kunnen stellen.
Mijn aanpak is praktisch en nuchter.

Ik heb er veel plezier in om de adviezen in een gesprek zó te brengen, dat de persoon die tegenover me zit er echt iets mee kan. En dat diegene daardoor zelf de regie weer kan nemen. Als ik daarna zie dat iemand daadwerkelijk zijn slaap en de rest van zijn of haar leven weer op de rit krijgt, geeft me dat veel voldoening. 

Mijn interesse in slaap gaat ver terug. Ook ik heb ervaren dat omstandigheden en leefgewoontes je slaappatroon kunnen verstoren en wat slapeloosheid geestelijk en lichamelijk met je kan doen. Een fascinerend onderwerp. Ik verdiep me dan ook al jaren in de achtergronden van slaap. Eerst naast mijn andere werkzaamheden, later fulltime. Na mijn rechtenstudie werkte ik een aantal jaren in de reclamesector en runde ik een eigen projectbureau. Daarna was ik ruim twintig jaar algemeen manager in de erfgoedsector. De laatste jaren heb ik mijn kennis over slaap, gezondheid en leefstijl (met name voeding en stress & herstel) steeds verder verdiept.

Na de opleiding tot leefstijlcoach heb ik mij gespecialiseerd in slaap. Als slaapdeskundige ontwikkelde ik een aanpak voor slapeloosheid waarbij gekeken wordt naar de persoon als geheel en de persoonlijke omstandigheden. Een aanpak die leidt tot zeer goede resultaten.

De methode die ik ontwikkelde, is nooit af. Iedere dag komen er meer wetenschappelijke inzichten over slaap en insomnie. Gelukkig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar samenhang van de verschillende leefstijlgebieden.

Ik blijf me in slaap, stresshantering en aanverwante leefstijlzaken verdiepen en leer iedere dag nog bij. Ik doe doorlopend aan bij- en nascholing. Ik volg alle vakliteratuur en ben bijvoorbeeld lid van de Nederlandse vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek (NSWO) en Arts en Leefstijl. Ik ga naar belangrijke symposia/congressen en bijscholingsdagen over slaap, voeding, leefstijl en coaching.

contact

praktische informatie

lees verder