voedingsadvies nodig?

Interessante artikelen

weerstand door vitamine D

Moeten we aan de vitamine D-pillen?

Volkskrant, 23 oktober 2020

Moeten we aan de vitamine D-pillen vraagt de Volkskrant zich af.
Ja, wij Nederlanders moeten aan de vitamine D-pillen. Het merendeel van de Nederlanders heeft een veel te lage vitamine D-spiegel in het bloed. Onderzoeken wijzen nu uit dat een adequate vitamine D-spiegel je weerstand verhoogt. Het helpt voorkomen dat je besmet wordt met Covid19 en als je wel besmet verloopt de ziekte veel minder ernstig.

Strijd tegen junkfood in Mexico

Volkskrant, 14 oktober 2020

Comida chatarra: junkfood, lettelijke vertaling rommel-eten.
De gevolgen van junkfood zijn ook in Mexico te voelen. Een eerste stap in deze strijd tegen junkfood wordt daar gezet. Maar ook daar speelt het dilemma 'geld versus gezondheid'.

Foto door Ella Olsson via Pexels

Jezelf van ziek naar gezond eten. Soms kan het echt

Volkskrant, 27 juni 2020

Een (overwegend) plantaardig dieet kan helpen ziekten als reuma of aderverkalking tegen te gaan. Hoewel dat al geruime tijd bekend is, is er in de gezondheidszorg toch nog weinig oog voor. Hoe komt dat?

betere afweer door beter eten

1600 zorgprofessionals: wacht niet op vaccin, maar werk aan gezonde leefstijl

NOS, 19 mei 2020

Het kan nog maanden tot jaren duren voordat er een vaccin of geneesmiddel beschikbaar is tegen het coronavirus. Maar dat betekent niet dat we tot die tijd stil moeten zitten. Meer dan 1600 artsen en andere medisch experts roepen Nederlanders op om meer werk te maken van een gezonde leefstijl. Want fit zijn verkleint de kans op ernstige symptomen en vergroot de kans op een spoedig herstel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

'Covid-19 toont ook het nut van een gezonde levensstijl'

NRC, 2 april 2020


Remko S. Kuipers, cardioloog en farmacoloog en Martijn van Winkelhof, fiscalist en bedrijfskundige stellen vast dat het steeds duidelijker wordt dat leefstijl een cruciale factor is bij het verloop van een besmetting met Covid-19.
Preventie van chronische ziekten is niet alleen beter voor onze eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van onze economie.