slaapproblemen?

beter slapen kun je leren

Iedereen slaapt wel eens slecht, in principe komt dat vanzelf weer goed. Maar soms wordt een slaapprobleem chronisch. Wanneer je langer dan 3 maanden meer dan 3 nachten per week niet goed slaapt en wanneer dit effect heeft op je functioneren, spreken we van chronische slapeloosheid of insomnie. Gelukkig is chronische slapeloosheid goed te behandelen.

Behandeling van (chronische) slapeloosheid is het meest effectief wanneer zowel leefstijl als denkpatronen worden meegenomen in de aanpak. Hoe jij je nacht doorbrengt is voor het grootste deel afhankelijk van hoe jij je dag inricht. Ritme en bioritme, hormoonhuishouding, voeding, (dag)licht, beweging, goed kunnen ontspannen, stress kunnen hanteren, de juiste gedachten over slaap: alles is van invloed op hoe goed je slaapt.

Bij het ‘niet goed kunnen slapen’ is er vaak sprake van een neerwaartse spiraal waar je moeilijk uitkomt. Ik help je bij het omzetten van die neerwaartse spiraal in een positieve opwaartse spiraal. Een grondige analyse van je leefgewoontes en een persoonlijk plan van aanpak helpen jou om weer tot een betere slaap en herstel te komen. Alle schakels in het geheel dragen uiteindelijk bij tot meer fitheid, energie en veerkracht. En dat is weer van invloed op een verdere verbetering van je slaap!

lees verder contact

"Na jarenlang slecht slapen, wat resulteerde in een hardnekkige slaapstoornis,
slaap ik tegenwoordig dankzij de begeleiding van Monique weer prima."

Nathalie, 47 jaar, had jaren last van chronische slapeloosheid