Reacties van klanten

ervaringen

'Ik wil je heel erg bedanken voor alles wat je voor me gedaan hebt. Je was heel betrokken en ondersteunend, iets wat ik heel erg nodig had. Ik dacht dat ik nooit meer een goede slaper zou worden, maar gelukkig heb ik nu ’s nachts weer rust. En ook overdag heb ik weer rust in mijn hoofd. De beren op de weg zijn verdwenen! En ik heb weer zin de dag, alles is weer net even wat makkelijker in het leven. Dankjewel.'

Helen, 28 jaar, heeft weer rust in de nacht én overdag

'Het slapen ging steeds slechter en ik kreeg de gewoonte om ’s avonds een slaapmutsje te nemen. Dat werden er al snel meer. Op een gegeven moment kon ik niet meer zonder alcohol ontspannen en werd iedere dag nog vermoeider wakker dan de dag ervoor. Op advies van mijn vrouw ben ik hulp gaan zoeken.
De aanpak van Monique was heel fijn, heel praktisch en goed uitvoerbaar. Ik slaap weer goed in en door en weet nu hoe ik mijn stress beter aan kan pakken. Voel me beter dan ooit.'

Alex, 47 jaar, spanning van de dag zat slaap in de weg

'Van een ontzettend goede slaper was daar zomaar ineens slapeloosheid. Mijn lijf trok aan de noodrem. Na meerdere eerdere signalen compleet te hebben genegeerd nam mijn lijf de regie over. Tot hier en niet verder! Een gevoel van controle verlies, angst en wanhoop volgde. Hoe kon ik nou ineens niet meer slapen? Ik ging naar de huisarts. Die wilde me niet gelijk aan de slaapmedicatie hebben en gaf me (ja, je leest het goed) een hele lichte dosis antipsychotica. De eerste nacht sliep ik als een blok maar al gauw sliep ik weer niet. Weer naar de huisarts en toe en daar kreeg ik temazepam maar ook hiermee sliep ik niet goed. Ik slikte 4 pillen per dag en ik sliep vreselijk. Ik voelde aan alles dat dit niet de weg was die ik moest bewandelen. Een vriendin die jaren eerder kampte met slapeloosheid raadde mij een slaapcoach aan. En zo kwam ik bij Monique. Met Monique ben ik de medicatie af gaan bouwen en kreeg ik steeds meer en betere slaap. De begeleiding van Monique is persoonlijk met een praktische insteek.
Mijn slaapprobleem kwam me vertellen dat de balans in mijn leven al lange tijd verstoord was. Monique haar ‘programma’ heeft veel bijdragen om een betere balans voor mezelf te creëren. En ik heb weer vertrouwen in mijn slaap gekregen. Ik heb weer energie en rust goed uit. Heb je slaapproblemen dan kan ik je echt Monique aanbevelen. Vertrouw het proces en geniet van de kans die je krijgt om je leefstijl te verbeteren!'

Hilde, 41 jaar, bouwde slaapmedicatie succesvol af en is weer in balans

'Ik was nooit een goede slaper geweest, maar toen ik ging werken werd het zo erg dat ik ’s nachts af en toe helemaal niet sliep. Op mijn werk liep ik steeds meer op mijn tenen en durfde ik niet goed aan te geven dat ik zo moe was. Gelukkig heb ik een lieve leidinggevende die het door had en mij naar Monique stuurde. Het was best een proces waar veel aan bod kwam, maar ik slaap weer goed en heb weer genoeg voorraad om ook in drukke en spannende tijden door te kunnen. Monique was heel begripvol, ondersteunend en ik heb heel veel geleerd!'

Saskia, 26 jaar, lag nachten wakker toen ze begon met werken

Zowel in de rol van re-integratiespecialist als organisator van AXSIO-Kennisbijeenkomsten, heb ik ervaren dat het inzetten van Monique altijd tot positief verrassende resultaten leidt.
Alle kandidaten met slaapproblemen die ik bij Monique heb aangemeld, profiteren nog steeds van haar adviezen.
Naast haar persoonlijke en nuchtere benadering, is haar bevlogenheid, ervaring en vakkennis ook onderscheidend.

Jaap Adamse, Re-integratie- en verzuimspecialist / Praktijkondersteuner Bedrijfsarts (POB)

‘Dingen die mij echt geholpen hebben:
Ik heb geleerd wat mij helpt en wat mij in de weg zit. Ik kan nu echt ontspannen, mijn drukke gedachtes zijn verdwenen. Dit heb ik echt wel even moeten leren maar het gaat me nu heel goed af.

De moeten slapen gedachten, en ook over slaap denken/praten ben ik echt mee gestopt. Dat kon ik al heel snel achter me laten, en daar kreeg ik al heel snel een soort rust van.

Ook heb ik geleerd om dingen waar ik geen invloed op heb of kan hebben te parkeren. Ik weet het, maar dat is het dan ook. Ik ben me door jou veel meer gaan focussen op de dingen waar ik juist wel invloed op heb. En in de praktijk heb ik gemerkt dat dat juist ook de dingen zijn waar ik positieve energie van krijg.

Het is mij gelukt veel gezonder te gaan leven. Het instellen van een nieuw ochtendritueel geeft mij energie en rust. Ik eet veel gezonder, ben mee ook meer bewust wat dat voor me doet en dat ik me veel fitter voel.

Al bij al heb ik na vele jaren eindelijk opnieuw leren slapen, maar ben ik mezelf een stukje beter nog weer gaan leren kennen. Waarom voel ik iets, moet ik er iets mee en kan ik er iets mee. Ik heb door al deze punten echt behoorlijk meer rust in mijn lichaam gekregen en daar ben ik enorm dankbaar voor!’

Coen Pronk, 35 jaar, 20 jaar lang slechte slaper, veel onrust in hoofd en overdag vermoeid en niet meer kunnen ontspannen

'Monique, bedankt voor alles wat je me deze maanden geleerd hebt met betrekking tot slaap, stress, balans én mezelf. Ik ga nu veel rustiger en evenwichtiger door het leven dan voor dit traject, en deze nieuwe eigenschappen zijn voor altijd waardevol.
Het is eigenlijk jammer dat je pas aan een dergelijk traject denkt als het minder met je gaat, want ik zou iedereen ‘een Monique’ in z’n leven gunnen. Bedankt voor alles!'

Dorieke, 30 jaar, combinatie werk, studie én gezin leidde tot slapeloosheid

"Dit traject heeft mij erg veel geholpen, vooral om meer inzicht te krijgen in je (mijn) slaap. Op internet lees je veel wat een goede slaap zou moeten zijn, dit maakte mij erg onzeker en angstig. Bij Monique leer je wat slaap inhoudt en ga je dieper in op je persoonlijke slaapgedrag. Met name de bevestiging dat ik niet bang hoef te zijn dat ik nooit meer een goede slaper word, maakte mij al snel rustiger. De gesprekken die je hebt, de tijd die Monique neemt om naar je verhaal te luisteren, uitleg over slaapkwaliteit en kwantiteit, hebben ervoor gezorgd dat ik mij een heel ander mens voel. Ik weet nu wat ik kan doen als mijn slaap verstoort raakt en dat geeft een zeker gevoel. Geen angst meer om naar bed te gaan!"

Nienke, 26 jaar, slaap was obsessie geworden, beïnvloedde leven en visie op toekomst

‘Ik deel graag mijn ervaring met de therapie die ik bij Monique Kremer van Praktijk Kremer gekregen heb. Zo’n 10-12 jaar sliep ik al slecht en het werd steeds erger. Ik sliep op den duur niet meer makkelijk in, werd vaak en snel wakker en sliep dan tegen de ochtend zo vast in dat ik mijn bed nauwelijks uit kon komen. Ik was een dweil overdag en ’s nachts dus wakker.
Van alles geprobeerd maar niets hielp. Van de huisarts kreeg ik Zoplicon, dat hielp even, maar ik ging me overdag niet beter voelen, eerder slechter. Dit was het ook niet. Verdere speurtocht op internet. Dat leverde CGT-i op. Ik kon me er niks bij voorstellen maar vond in Groningen Praktijk Kremer die ook CGT-i gaf. Na prettige kennismaking de sprong gewaagd. Dat had ik veel eerder willen weten. Ik heb een traject van 4 maanden gedaan en slaap weer normaal!
Ik moest in het begin onder andere een slaapdagboekje bijhouden en Monique stelde veel vragen. Aan de hand hiervan kwam ze met persoonlijke aanbevelingen voor mij. Eén van de aanbevelingen voor mij was om veel korter in bed te gaan liggen. Dat vond ik erg moeilijk, maar met de begeleiding van Monique is het toch gelukt.
Daarnaast heeft Monique mij veel uitgelegd over slaap, wat normaal is en wat je kunt doen als het even niet gaat. Maar ook over licht, voeding en beweging. En aan de hand daarvan heb ik ook wat gewoontes aangepast; Het meest ben ik blij met mijn ochtendritueel, ik heb ’s ochtends nu alle tijd en begin de dag veel ontspannender. En ondanks dat de hoeveelheid totale slaap niet eens zoveel meer is (driekwartier) merk ik dat ik iedere week veel minder moe ben. Ik slaap weer aaneengesloten, met 1 wcbezoek in de nacht waarna ik gewoon weer inslaap val. Ik voel me nu na 4 maanden al zoveel fitter!’

Steven, 46 jaar was klaar met slaappillen en volgde slaaptherapie bij Praktijk Kremer

"Omdat ik heel slecht sliep en het op mijn werk, maar ook prive, niet meer goed ging heb ik via mijn werkgever bij Monique een traject gevolgd vanuit duurzame inzetbaarheid. Wat ben ik daar blij mee! Het allerfijnst vond ik het contact, Monique neemt alle tijd voor je en ik kon echt mijn verhaal kwijt. Mij is tijdens het traject veel duidelijk geworden over waar ik stappen in kon en kan zetten. Ik heb best wel veel dingetjes veranderd in de loop van de maanden merk ik. Maar op het begin na, eigenlijk ongemerkt. Best wel raar dat al die dingetjes zo’n effect hebben, ik slaap nu weer goed en ben niet meer bang dat het helemaal mis is als ik een nacht een keer even wat minder slaap. Ik voel me veel fitter en niet meer somber. Ik ben ook veel stabieler en niet meer zo snel van de kaart. Kortom, een blij mens die graag haar ervaring wil delen!"

Leyla, 40 jaar, ging steeds slechter slapen, herstelde niet meer en stevende af op burn out

“Via via ben ik bij Monique terecht gekomen. Ik had al van alles geprobeerd, maar uiteindelijk heb ik eindelijk weer leren slapen. Het was niet eens zo dat wat ik geprobeerd had niet goed was, maar ik was veel te ongeduldig en ik deed maar wat. Monique legde mij dingen goed uit. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat er samenhang tussen allerlei dingen is en dat zelfs bij meer stress je nog dingen kunt doen om beter te slapen. Dus zelfs als de stress extreem is voor een stressig iemand als mij, kan ik toch nog dingen doen om niet steeds verder weg te zakken in het moeras. Ik lig korter in bed en slaap beter, heb duidelijk meer rust.”

Dennis, 34 jaar, ADHD, ervaart snel stress en sliep jaren slecht

"Ik ben er al heel lang van overtuigd dat ik nu eenmaal een slechte slaper ben en ik had in de loop van mijn leven steeds meer do’s en dont’s ontwikkeld om maar te kunnen slapen. Met hulp van Monique slaap ik inmiddels weer “gewoon” en durf ik zelfs te logeren zonder slaappillen.
Haar aanpak is praktisch, prettig, laagdrempelig, persoonlijk en ze oordeelt niet.
Voor mij was hele traject een eye opener : slapen kan echt beter! Een aanrader mocht je zelf slecht slapen."

Else, 66 jaar, was slechte slaper met veel rituelen om überhaupt te kunnen slapen

“Ik had weinig energie, was stressgevoelig en sliep steeds slechter. Van mijn werkgever mocht ik een traject voor duurzame inzetbaarheid bij Monique doen. Dat werd heel fijn betaald door mijn werkgever, maar achteraf had ik het ook best zelf willen betalen. Want naast dat ik nu een blijere werkneemster, en ook productiever ben, ben ik vooral ook een blijere moeder, vrouw en mens!
Niks meer sjagerijnigheid, of snel geirriteerd tegen mijn kinderen. Ik heb meer energie op mijn werk en kom ook met meer energie thuis zodat ik daar niet meer alleen op de bank hang en eigenlijk nergens zin meer in heb. Het traject bij Monique heeft echt een ommekeer gebracht. Ik slaap beter, ik eet beter (mijn hele gezin trouwens) en ik heb weer zin om dingen te doen. En het rare is vanaf het begin heeft het me geen moeite gekost om dingen te veranderen. Monique legde alles heel duidelijk uit waarom sommige dingen handig waren om niet meer te doen en waarom ik sommige dingen beter wel kon doen. Daardoor kon ik makkelijk de knop omzetten. De map die ik meegekregen heb lees ik nog regelmatig na en ook mijn eigen A4tje hangt nu op het memobord. Ik heb mijn man en kinderen ook een laten maken  Ik gun iedereen zo’n traject bij Monique.”

Kim, 40 jaar, stressgevoelig, gebrek aan energie en ontwikkelde langzaam chronische slapeloosheid

'Voordat ik bij Monique terecht kwam had ik al bijna 17 jaar last van insomnia. Sommige periodes waren minder erg, andere periodes waren dusdanig heftig dat het mijn leven op alle fronten ontregelde.

In die periode heb ik alles geprobeerd wat ik kon verzinnen: van slaaphygiëne tot zelfhulpboeken, van psychologen tot slaaponderzoeken in het ziekenhuis, en van vrij verkrijgbare supplementen tot (zware) medicatie. Sommige dingen hielpen even, sommige dingen een beetje, maar nooit had ik het gevoel dat het probleem zelf werd opgelost en altijd kwam de slapeloosheid weer net zo hard terug.

De meest zware periodes waarin ik soms maar zo’n 3 tot 4 uur per nacht sliep (verdeeld in een paar blokken van een ongeveer een uur met daartussen lang wakker en vaak voor delen op de bank in de woonkamer) zijn moeilijk te beschrijven aan mensen die niet dezelfde mate van slapeloosheid hebben meegemaakt. Het was veel meer dan alleen ‘erg moe zijn’. Het chronische slaaptekort had impact op mijn geheugen, mijn stemming, mijn relatie, mijn werk (en ziekmeldingen) de mate waarin ik dingen (niet) kon doen en ga zo maar door. De kwaliteit van leven was tijdens die periodes beduidend veel lager.
In de periode voordat ik Praktijk Kremer/Monique leerde kennen wilde ik van de medicatie die ik op dat moment gebruikte af omdat het geen middel was wat ik mijn leven lang wilde gebruiken. Een traject bij Praktijk Kremer was ‘het laatste wat ik nog wilde proberen’ voordat ik het bijltje er bij neer zou gooien.
Het eerste kennismakingsgesprek gaf direct al veel vertrouwen. Alhoewel ik al behoorlijk veel van slaap wist, had (en heeft) Monique een enorm uitgebreide kennis over alle onderwerpen die met slaap hebben of te maken kunnen hebben. Onderwerpen als: voeding, supplementen, licht, het ochtendritueel, slaaprestrictie, kennis over slapen, mindfulness en veel meer.

De gesprekken die volgden zorgden er voor dat er stap voor stap een aanpak ontstond die specifiek op mij was afgestemd. Een belangrijk fundament in deze gepersonaliseerde aanpak was slaaprestrictie. Dit bleek voor mij een erg krachtig middel, al is het, helemaal in tijden van slaaptekort, pittig om te volgen.
Gedurende het gehele traject was Monique beschikbaar voor vragen en we hadden wekelijks contact. Tijdens dit contact kon ik alles vragen dan wel melden wat ook maar te maken kon hebben met mijn slaap. Deze contacten waren voor mij erg waardevol. Ook kreeg ik gedurende het traject steeds meer informatie specifiek op mij afgestemd toegestuurd. Wat er toe leidde dat ik aan het einde van het traject een eigen map had vol met informatie over slapen.
Ik ben nu ‘klaar’ met het traject. Maar klaar met mij inzetten voor een goede slaap zal ik nooit zijn. Dat is juist een fijne gedachten, aangezien ik nu weet wat ik zelf kan doen om mijn slaap te verbeteren maar ook omdat ik blij ben met mijn nieuwe gewoontes. Mijn slaapkwaliteit is nu grotendeels binnen ‘mijn span of control’. Grotendeels, want uiteraard heb ik ook nog wel eens een slechte nacht. Wie niet?
Of ik nu ‘perfect’ slaap? Als daarmee wordt verstaan ‘elke nacht 8 uur van 11 tot 7 zonder onderbrekingen en nooit moe wakker worden’, nee dan slaap ik niet perfect. Maar ondertussen weet ik dat ‘perfect’ niet een one size fits all principe is. Ik breng nu de volledige nacht in mijn bed door, slaap doorgaans zo’n 7 tot 7,5 uur en moet er ’s nachts 1 keer uit. Wellicht voor sommigen nog steeds weinig maar voor mij een verbetering zo groot dat ik de hoop daarop eigenlijk al had opgegeven.

Zonder overdrijven kan ik stellen dat mijn leven ingrijpend is veranderd door de begeleiding van Monique.'

Kevin Danes, 41 jaar, 17 jaar last van slapeloosheid

“Tijdens de coronaperiode liep ik vast in mijn studie en ging ik steeds slechter slapen. Ik was al nooit zo’n hele beste slaper, maar nu was het helemaal erg.
Via een vriendin van mijn moeder kwam ik bij Monique terecht. Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten maar het was helemaal OK. Geen gedoe, wel een ellenlange vragenlijst en lang eerste gesprek/intake. Daarna was het heel praktisch en concreet. Ik had snel het gevoel dat ik weer zeggenschap had over mijn nachten. Energie terugkrijgen duurde iets langer, maar ook overdag voel ik me nu veel fitter, ik eet beter, heb weer zin om te sporten en de studie gaat ook weer goed. Soms pak ik mijn A4tje of de map er weer bij en scherp de boel weer even aan. Monique, hartstikke bedankt!”

Richard, 21 jaar, liep vast in studie en ontwikkelde chronische slapeloosheid

“Ik had mijn chronische slaapproblemen inmiddels ‘geaccepteerd’ als iets wat kennelijk bij mij hoorde. Al jaren heb ik periodes van af en toe slecht slapen en de laatste jaren vrij regelmatig.
Toen ik van de huisarts een strip slaappillen kreeg om weer ‘in het spoor te lopen’ en ik die veel sneller opmaakte dan ik me had voorgenomen, zonder verbetering van mijn slaap en ik op het punt stond mijn baan op te zeggen omdat ik zo moe en moedeloos was, dacht ik, en nu ga ik hulp zoeken.
Daar waar het bij mij volledig aan (zelf)vertrouwen ontbrak dat dit voor mij anders zou kunnen worden, keek Monique me stralend en vol vertrouwen aan. Zij twijfelde er niet aan of ze me kon helpen, dat ging lukken.
Nu, maanden later, kan ik zeggen dat haar dat zeker gelukt is. Ik kan gerust zeggen dat wat ik bij haar geleerd heb life changing is geweest. Ik leerde wat stofjes in bepaalde voeding voor invloed op je lichaam en geest hebben en hoe je heel simpel je stressniveau kunt verlagen door simpelweg wat aanpassingen te doen in je eetpatroon. Daarnaast liet Monique me nadenken over hoe denkpatronen vast gesleten kunnen zitten en hoe je dat kunt doorbreken. Wat beweging en buitenlucht doen, en op welke momenten van de dag. Ze heeft me slaap leren relativeren. Als je anders nadenkt over wat slaap is en hoeveel slaap je nodig hebt maar ook kunt missen, wordt slapen veel minder groot.
Ik heb zeker nog wel slechte nachten maar ik paniekeer minder snel en ik ken inmiddels mijn stressoren en weet wat ik voor mezelf kan doen als slapen even niet goed gaat. Bij mij is het een signaal van iets anders. Pak ik dat aan en geef ik dat aandacht, dan vind ik mijn rust ook weer. Ik ben Monique ontzettend dankbaar en kan een traject bij haar zeker aanbevelen.”

Marijke, 38 jaar, niet in slaap kunnen komen, soms hele nachten niet, angst om te slapen ontwikkeld

“Na het krijgen van mijn kinderen had ik wel eens slecht geslapen en ook rond mijn menstruatie kon ik slecht slapen. Maar zo slecht als ik ging slapen tijdens de overgang had ik nog nooit meegemaakt. Ik lag vaak hele nachten wakker. Overdag was ik chagerijnig en op het werk niks meer waard. Niet handig bij een verantwoordelijke baan.
Via google kwam ik bij Monique terecht en haar ‘totaalaanpak’ sprak mij aan. Beetje voor beetje heb ik met behulp van Monique stappen gezet en ben ik weer in balans gekomen. Ik voel mij weer als vanouds, zo blij mee!”

Esther, 59 jaar, slaapproblemen na overgang

'Een periode van meerdere jaren heb ik slecht geslapen. Uiteindelijk was ik vrij radeloos, ik had toch alles al geprobeerd?!
Juist het proberen om van je slaap af te komen bleek de grote valkuil. Je kunt slaap nou eenmaal niet controleren. Met behulp van Monique heb ik concrete handvatten gekregen om minder de focus op het slecht slapen te leggen en meer te leven. Door het slecht slapen centraal te stellen bereikte ik juist het tegenovergestelde merkte ik.
Monique kijkt naar de persoon en wat déze persoon nodig heeft om van zijn slaapprobleem af te komen. Iedereen verschilt daar in. Dat heb ik als absolute meerwaarde ervaren. Het gevoel gezien te worden en de voor jou relevante informatie aangereikt te krijgen.

Daarom zou ik Monique ook zeker aanraden als je met slaapproblemen kampt.'

Peer, 27 jaar, was door teveel focus op slaap slecht slapend

"Afgelopen najaar raakte ik overspannen nadat ik mijzelf op mijn werk flink voorbij gegaloppeerd had. Terwijl ik daarvoor altijd sliep als Doornroosje hield dat ineens op. Wat volgde was een pittige periode met veel stress en zorgen over het niet slapen. Ik vond het erg fijn dat Monique mij goed kon helpen op dat snijvlak van stress en slaap. Zij bood mij verschillende knoppen om aan te kunnen draaien om weer terug in balans te raken. Dat duurde natuurlijk wel even. Het was daarom fijn dat Monique mij het vertrouwen kon geven dat het allemaal wel weer goed zou komen op de momenten waarop ik dat zelf even niet meer kon zien. En dat zij goed kon schakelen tussen de verschillende vormen van contact (live, telefonisch of per mail) in aansluiting op wat ik op dat moment nodig had."

Vrouw, 38 jaar, slaapproblemen in relatie met overspannenheid

"In de periode september 2019 t/m december 2019 heb ik bij Monique een traject gevolgd. Mijn probleem was dat ik al enige jaren 'te vroeg' wakker was. Op een plezierige manier heeft zij mij allerlei goede tips gegeven en mijn slaappatroon geanalyseerd. Daardoor heb ik inzicht gekregen in zaken die mijn slaap op een positieve manier kunnen verbeteren. Onder andere kwam daar ook met enige regelmaat mijn voedingspatroon ter sprake.
Tijdens het traject was er al progressie merkbaar, maar ruim een half jaar verder merk ik dat ik door alle adviezen van Monique met sprongen vooruit ben gegaan. Gemiddeld slaap ik nu drie kwartier meer per nacht en dat is voor mij een enorme winst, waardoor ik veel meer energie heb gedurende de dag.
Iedereen met slaapproblemen kan ik Praktijk Kremer dan ook van harte aanbevelen! Monique, heel veel dank voor alles."

Evert Janse, 63 jaar, was de laatste jaren veel te vroeg wakker

"Ik dacht dat ik niet zoveel slaap nodig had, kon prima functioneren en sliep regelmatig ‘bij’. Maar twee jaar geleden lukt dat slaap inhalen niet meer en ik merkte dat mijn energie ook minder werd. Vroeger naar bed, meer koffie, helemaal geen koffie meer, het hielp niet. Mijn nachten werden steeds korter. Ik ging steeds meer afspraken uit de weg en mijn dag aanpassen op mijn slechte nachten. Monique heeft uitgebreid naar mijn ‘slaap- en waakgewoontes’ gekeken en voor mij een advies opgesteld waarmee ik aan de slag gegaan ben. En door de uitleg achter de adviezen was het voor mij makkelijk om het roer om te gooien. Ik heb weer een goede nachtrust en leef ook veel gezonder.
Dank Monique, dat je deze eigenwijze man op het goede spoor gezet hebt."

Frank, 49 jaar, sinds twee jaar serieuze slaapproblemen, nu weer normaal slaappatroon

"Na vele jaren slecht slapen en alles geprobeerd te hebben, was ik het vertrouwen dat het ooit beter zou worden helemaal kwijt. Ik had inmiddels slaapmedicatie gevonden waarmee ik redelijk sliep en had besloten dat ik dit dan maar moest blijven slikken. Toen mij vanuit een re-integratietraject werd aangeboden om het basistraject bij Monique te volgen was ik in eerste instantie dan ook sceptisch; ik kende alle 'trucjes' al, maar besloot het toch te doen. Dit was de beste keuze die ik had kunnen maken. Monique heeft er met haar persoonlijke plan op maat, haar kennis en veelomvattende traject voor gezorgd dat ik weer slaap en het vertrouwen weer terug heb. En wanneer ik een nachtje niet goed slaap heb ik nu de kennis en tools in handen die ervoor zorgen dat mijn slaapritme snel weer hersteld. Ik had hier niet van durven dromen en ben Monique dan ook heel erg dankbaar!"

vrouw, 37 jaar, geen slaapmedicatie meer nodig, terug naar een gezonde slaap

"Vanaf mijn dertigste heb ik gedoe gehad met slapen. Moeilijk inslapen, niet goed doorslapen, te vroeg wakker worden enzovoort.
Slapeloosheid is een eenzaam probleem, 's nachts als het donker en stil is. Je wilt graag slapen omdat je de volgende dag .......
Iedereen om je heen slaapt lekker (denk je) maar jij ligt te woelen en te draaien. En vaak begint dan ook het malen.
Ik had me er min of meer bij neergelegd temeer omdat slapeloosheid in mijn familie veel voorkomt.
Inmiddels heb ik een traject met Monique gevolgd en gaat het slapen stukken beter.
Zo goed zelfs dat ik er bijna niet meer mee bezig ben. De jarenlange vicieuze cirkel is doorbroken.
Veel dank hiervoor Monique!"

Ankie Boomstra, 60 jaar, had 30 jaar 'gedoe' met slapen

"Na een traject bij Monique van drie maanden heb ik weer meer energie en slaap ik beter. Ik had vooral last van wakker liggen 's nachts en rusteloze benen. Dit laatste is ook zo goed als over en dat terwijl ik hier bijna zware medicatie voor was gaan slikken. Door een gezond ritme en goede voeding heb ik aanspraak gemaakt op mijn zelfhelend vermogen en dit geeft vertrouwen! De regelmatige contacten met Monique waren voor mij de stok achter de deur om ermee bezig te blijven. En het resultaat loont, ik ben ook nog eens behoorlijk afgevallen. Alle verandering kost tijd en gaat met vallen en opstaan, maar hier heb ik de rest van mijn leven wat aan. Bedankt Monique voor alle tips en adviezen!"

vrouw, 34 jaar, had slaap-, energie- en RLS-klachten ontwikkeld tijdens burn out

“Via via ben ik bij Monique terecht gekomen, ik sliep al tijden niet goed meer en zat verder ook niet lekker in mijn vel. Nauwelijks energie voor de dingen die ik moest en wilde doen.
De coronacrisis leek op een goed moment te komen, even pauze. En mijn jaren slechte slapen werd iets beter. Maar al snel ging ik nog slechter slapen dan ik ooit gedaan had, de energie verdween helemaal en het zwembandje om mijn middel veranderde richting skippybal.
Monique heeft me wat betreft mijn leefstijl op een prettige manier de ogen geopend. Ik stond veel teveel aan zonder echte ontspanning en heb voor mezelf ontdekt waar de spanning en ontspanning bij mij in kan zitten. Ook heb ik tips gekregen over mijn voeding en daarin dingen veranderd.
Langzaam ben ik én weer beter gaan slapen én heb ik mijn energie weer terug én ben ik zelfs ook al afgevallen. Ik heb weer zin om dingen te doen, en weet nu van mezelf dat ik dan beter niet kan overdrijven.
De begeleiding vond ik heel fijn, niet teveel en niet te weinig. Als ik vragen had kreeg ik altijd gelijk antwoord. Ik heb echt wat aan dit traject gehad.”

Peter, 57 jaar, hersteld van chronische slaap- en energieproblemen

"Nooit gedacht dat ik mijn slaapgedoe de wereld uit zou kunnen helpen! Ik kwam nogal sceptisch bij je, want ik deed toch alles al wat je maar kunt doen om goed te slapen. Wat zou ik in hemelsnaam nog kunnen verbeteren. Maar ik deed dus toch ook nog verkeerde dingen en was er veel teveel mee bezig. Zo fijn, dat je alles met mij hebt doorgenomen tot mijn eten aan toe.

Mijn slaap is nu ook na 3 maanden nog helemaal OK. Een heel enkele keer heb ik nog een slechte nacht, maar ik weet nu dat dat weer goedkomt en ik heb het vertrouwen erin dat dat ook zo blijft. En anders weet ik mijn valkuilen :-).

Maar waar ik ook heel blij mee ben (misschien nog wel blijer) is dat ik eindelijk weer afval. Het nieuwe eten waar je me naar op weg geholpen hebt werkt echt! Zo raar om geen trek meer te hebben in mijn favoriete boterhammen met hagelslag en chips. Ik ben nog steeds aan het afvallen. Jaahaa, ik hoor je zeggen, langzaam! Doe ik.
Ik voel me weer helemaal prima, ben superblij. Nogmaals dank Monique!!!"

Vrouw, 35 jaar, had in 4 jaar tijd verstoord slaappatroon ontwikkeld

"Een aantal jaren geleden ben ik door de overgang slechter gaan slapen. Op een gegeven moment raakte ik in een negatieve vicieuze cirkel, omdat ik  ook bang werd om niet te kunnen slapen (angst om de angst). Ik heb daardoor wel een paar jaar afwisselend heel weinig geslapen met perioden van 3 tot 4 uur gemiddeld per nacht. Door de praktische benadering middels psychoeducatie (goede uitleg), de tips, handvaten,  the do’s and don’ts verminderde mijn angst en heb ik al weer een tijd lang een gezonde slaap. Ik heb nog wel zo nu en dan een slechte nacht maar door de geruststellende tips die ik heb meegekregen hoor ik haar praten in mijn gedachtes. Ik raak niet meer in paniek en de slaap herstelt zich weer meestal snel.

Ik heb 3 gesprekken met Monique gehad en heb deze als zeer prettig en waardevol ervaren."

Vrouw, 57 jaar, had chronische slapeloosheid ontwikkeld tijdens overgang

"Na jarenlang slecht slapen, wat resulteerde in een hardnekkige slaapstoornis,
slaap ik tegenwoordig dankzij de begeleiding van Monique weer prima."

Nathalie, 47 jaar, had jaren last van chronische slapeloosheid

"Een gouden advies over mijn slaappatroon, met een harde reset daarvan, heeft ervoor gezorgd dat ik van 3-4 uur naar 7-8 uur slaap gegaan ben! Ik heb mijn energie en leven weer terug! Dank ☺"


Man, 47 jaar, wetenschapper, had in 3 jaar tijd chronische slapeloosheid ontwikkeld

"Wat vooral voor mij belangrijk was dat je het echt over mij had en niet zoals bij het slaapcentrum alleen via protocol praatte en adviseerde. Het belang van de dingen overdag voor de nacht, de goede uitleg daarbij waarom dat zo werkt. 
De uitleg hoe slaap inelkaar steekt en daarbij de geruststelling dat het weer goed zou komen hielp mij erg. Ook mijn paniek over niet kunnen slapen heb je weg kunnen nemen."

Vrouw, 66 jaar, kunstenaar, had 30 jaar last van slapeloosheid sinds geboorte eerste kind

“Vanaf het begin voelde ik me op mijn gemak. Monique neemt de tijd voor je, is prettig in haar communicatie en ze weet waar ze over praat. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in de processen met betrekking tot slaap en waar mijn verbeterpunten liggen.

Met haar concrete en toepasbare adviezen ben ik aan de slag gegaan en het resultaat was na enkele weken merkbaar en meetbaar met horloge. (Ook al weet ik dat Monique niet gelooft in slaapmeting met een horloge.)

Het was voor mij een stok achter de deur om het, blijvend, anders te gaan doen.
Van lang wakker liggen en midden in de nacht wakker worden ben ik naar makkelijk inslapen en beter doorslapen gegaan. Ik ben ontzettend blij met het resultaat!”

Vrouw, 39 jaar, had 6 jaar slaapproblemen na geboorte kind

"Tijdens mijn Burn-out, die mede veroorzaakt is door slaapproblemen en een laag energieniveau ben ik met Monique in contact gekomen. Monique heeft me als lifestyle coach met als expertise slapen, stap voor stap met behulp van handige tools veel inzicht gegeven in de oorzaken van onder andere mijn slaapproblematiek.

Al tijdens het eerste intake gesprek voelde het zeer vertrouwd om met Monique te spreken. Door concrete handvatten is mijn slaapkwaliteit weer toegenomen. Tijdens iedere sessie was Monique weer enthousiast en goed voorbereidt wat mij weer positief stemde.

Monique stelt de juiste vragen en legt makkelijk verbanden, wat soms zeer confronterend is, maar ook noodzakelijk om bewustwording te creëren. Buiten het slapen hebben we ook aandacht besteedt aan ontspanning, anders en positief denken en voeding, dit alles om mijn energie niveau omhoog te brengen. Ik ben er nog niet, maar met de gegeven tools kan ik verder. Het is een traject geweest waar ik zeer positief op terugkijk!

Monique nogmaals bedankt!"

Erik, 36 jaar, technisch beroep, slaap- en energieproblemen bij burn out