slaapproblemen?

Interessante artikelen

Een goede nachtrust begint bij je darmen

NRC, 7 januari 2021

Gezonde darmwerking is de basis van alles. Zo ook van slaap. Zonder gezonde darmen kun je gezonde voeding niet verwerken, raakt je hormoonhuishouding verstoord (onder ander ghreline en leptine) waardoor je ongezonder gaat eten. Ook je serotonine- en melatonineaanmaak raakt verstoord waardoor je minder kunt ontspannen en slechter slaapt, cortisol waardoor je stressniveau hoog blijft, en zo raak je verder uit balans met alle gevolgen van dien. Wetenschapsschrijver Michael Mosley schreef er een boek over.

Foto door cottonbro via Pexels

9 manieren om corona te voorkomen

HP/DeTijd, 25 augustus 2020

Immunoloog dr. ir. ing. Carla Peeters over verbetering van het immuunsysteem om mensen een betere bescherming te geven tegen Covid-19 en andere virussen.

verslaafd aan pammetjes

Verslaving aan 'pammetjes', hoe kom je ervan af?

Nieuwsweekend, 11 juli 2020

Ieder jaar is er de Benzodiazepines awareness day om bewustwording te bewerkstelligen voor de verslavende werking van benzodiazepines, oftewel 'pammetjes'.

Het lijkt zo'n gemakkelijke oplossing voor je slaapprobleem. Helaas geven deze slaapmiddelen een verstoorde, niet herstellende slaap en zijn ze zeer verslavend. Het is moeilijk om er weer vanaf te komen. Moeilijk, maar echt niet onmogelijk. Praktijk Kremer biedt hulp bij het afbouwen van de slaapmedicatie en de aanpak van het onderliggende slaapprobleem. Luister hier ook naar Pauline Dinkelberg van de vereniging afbouwmedicatie.

Op zoek naar dromenland

Elle, 8 mei 2020

Slapeloosheid pak je niet aan met app's, pillen of 'wondermiddeltjes'. Met het achterhalen van de oorzaken (meervoud!) van je slapeloosheid kun je wel werken aan het verbeteren van je slaap.

slapeloosheid

Nachtrust in de coronacrisis: de één slaapt beter dan ooit, de ander doet geen oog dicht

NRC, 28 april 2020

Nachtrust in de coronacrisis, de één slaapt beter dan ooit, de ander doet geen oog dicht. Slaaponderzoeker Eus van Someren van het Nederlands Herseninstituut legt uit waarom.