slaapproblemen?

Interessante artikelen

Foto door cottonbro via Pexels

9 manieren om corona te voorkomen

HP/DeTijd, 25 augustus 2020

Immunoloog dr. ir. ing. Carla Peeters over verbetering van het immuunsysteem om mensen een betere bescherming te geven tegen Covid-19 en andere virussen.

verslaafd aan pammetjes

Verslaving aan 'pammetjes', hoe kom je ervan af?

Nieuwsweekend, 11 juli 2020

Ieder jaar is er de Benzodiazepines awareness day om bewustwording te bewerkstelligen voor de verslavende werking van benzodiazepines, oftewel 'pammetjes'.

Het lijkt zo'n gemakkelijke oplossing voor je slaapprobleem. Helaas geven deze slaapmiddelen een verstoorde, niet herstellende slaap en zijn ze zeer verslavend. Het is moeilijk om er weer vanaf te komen. Moeilijk, maar echt niet onmogelijk. Praktijk Kremer biedt hulp bij het afbouwen van de slaapmedicatie en de aanpak van het onderliggende slaapprobleem. Luister hier ook naar Pauline Dinkelberg van de vereniging afbouwmedicatie.

Op zoek naar dromenland

Elle, 8 mei 2020

Slapeloosheid pak je niet aan met app's, pillen of 'wondermiddeltjes'. Met het achterhalen van de oorzaken (meervoud!) van je slapeloosheid kun je wel werken aan het verbeteren van je slaap.

slapeloosheid

Nachtrust in de coronacrisis: de één slaapt beter dan ooit, de ander doet geen oog dicht

NRC, 28 april 2020

Nachtrust in de coronacrisis, de één slaapt beter dan ooit, de ander doet geen oog dicht. Slaaponderzoeker Eus van Someren van het Nederlands Herseninstituut legt uit waarom.

Wat is beter voor ons, zomer- of wintertijd?

Universiteit van Nederland

Een kort college van Marijke Gordijn over het effect van licht op onze biologische klok en slaap. 

Dr. Marijke Gordijn is als chronobioloog verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.  
Universiteit van Nederland is een stichting die via korte video's en podcasts wetenschappelijke informatie over onderwerpen verteld door wetenschappers beschikbaar stelt voor iedereen.