Slaapcoach Groningen

Ben je op zoek naar een slaapcoach in Groningen die je kan helpen om beter te leren slapen?

Heb je problemen met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden?
Of is de kwaliteit van je slaap onvoldoende zodat je overdag weinig energie hebt en je vermoeid voelt?
Dan ben je nu op de juiste website terecht gekomen.

slaapcoach Groningen
slaapcoaching groningen

Slaapproblemen en gevolg

Slaapproblemen kunnen veel invloed hebben op je functioneren overdag. Vermoeidheid, energiegebrek, kort lontje, depressieve gevoelens, in gewicht aankomen of juist teveel afvallen, een verstoord immuunsysteem (vaker ziek of juist helemaal niet meer), het gevoel altijd aan te staan, niet meer kunnen ontspannen, dit kunnen allemaal gevolgen zijn van chronische slaapproblemen. Ook kunnen slaapproblemen op de langere termijn bijdragen aan gezondheidsproblemen als hart- en vaatziekten, diabetes mellitus 2 en dementie.

Aanpak slaapproblemen

Als gediplomeerd leefstijlcoach, met als specialisatie slaapcoach kan Monique Kremer van Praktijk Kremer je als slaapcoach in Groningen helpen je slaap weer gezond te krijgen. Behandeling van (chronische) slapeloosheid is het meest effectief wanneer zowel leefstijl als denkpatronen worden meegenomen in de aanpak. Hoe jij je nacht doorbrengt is voor het grootste deel afhankelijk van hoe jij je dag inricht. Ritme en bioritme, hormoonhuishouding, voeding, (dag)licht, beweging, goed kunnen ontspannen, stress kunnen hanteren, de juiste gedachten over slaap: alles is van invloed op hoe goed je slaapt.

Verbetering slaap; meer energie en veerkracht

Bij het ‘niet goed kunnen slapen’ is er vaak sprake van een neerwaartse spiraal waar je moeilijk uitkomt. Als slaapcoach help ik je bij het omzetten van die neerwaartse spiraal in een positieve opwaartse spiraal. Een grondige analyse van je leefgewoontes en een persoonlijk plan van aanpak helpen jou om weer tot een betere slaap en herstel te komen. Alle schakels in het geheel dragen uiteindelijk bij tot meer fitheid, energie en veerkracht. En dat is weer van invloed op een verdere verbetering van je slaap!

Duur slaapcoaching

Chronische slapeloosheid is niet van de ene op de andere dag ontstaan, verwacht ook niet dat chronische slapeloosheid van de ene op de andere dag verholpen kan worden. Het duurt even voor je lichaam zich weer ingesteld heeft op een goede nachtrust. Een traject voor slaapcoaching duurt, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de slapeloosheid, gemiddeld zo’n 3 maanden.
De tarieven van slaapcoaching vind je hier.

Slaapcoaching in Groningen

Er zijn meerdere mogelijkheden om op locatie af te spreken. Slaapcoaching is zowel in de provincie Groningen als in de stad Groningen mogelijk.

Slaapcoaching online

Zolang we door het coronavirus nog zoveel mogelijk thuis moeten blijven is ook online slaapcoaching mogelijk. Naar keuze via videobellen of telefoon. De wekelijkse ondersteuning tussendoor vindt via e-mail plaats.

Kijk verder op de website en maak vrijblijvend een (telefonische) afspraak voor meer informatie en kennismaking: 06-83 633 755. Mailen kan natuurlijk ook altijd: praktijk@praktijkkremer.nl

Praktijk Kremer – slaapcoaching in Groningen en online